Speerpunten

De SSMR gaat alle kanalen inzetten en opereert crossmediaal en tegen lage kosten! We verspreiden het nieuws via traditionele en nieuwe kanalen. De content wordt gedeeld en aangepast per kanaal. Wij zullen de kosten zo laag mogelijk houden door de inzet van mulitmediale medewerkers. De SSMR zal inzetten op de verhalen en het nieuws uit de wijken alsmede op het belangrijke (wijk-overstijgende) stadsnieuws.

We maken een totaalmix van achtergrondverhalen en nieuws uit de wijken, dat wij combineren met het belangrijke (wijk-overstijgende) nieuws uit de stad. Denk hierbij aan 112-, politiek-, economisch- en sportnieuws, alsmede nieuws uit de sectoren kunst & cultuur, maatschappelijke zorg & welzijn en natuurlijk nieuws vanuit organisaties die actief zijn voor de etnische en culturele minderheden. Alles uiteraard gebracht op een aantrekkelijke breed toegankelijk gemaakte wijze en aangepast per kanaal, zodat de Rotterdammers content kunnen consumeren op de manier en het moment dat zij als prettig ervaren. De SSMR zal nadrukkelijk inzetten op evenementen: Is er wat te doen in de stad? Dan zijn wij erbij!

Wij zijn van mening dat evenementen de Rotterdammers verbindt en willen daar graag onderdeel van zijn. Live verslaggeving via alle kanalen tijdens bijvoorbeeld de Wereldhavendagen met een goed zichtbare locatiestudio of verslaggevers op de praalwagens en tussen het publiek bij het Zomercarnaval. Maar ook verslaggevers bij de buurt barbecue in IJsselmonde en de spinning marathon in Hillegersberg. Als er wat te doen is, dan is de SSMR is erbij! De SSMR wil verbinden door middel van een actieve community. We betrekken Rotterdammers bij de omroep en vormen een community met kijkers, luisteraars, lezers en volgers. We laten Rotterdammers meepraten over onderwerpen en organiseren uitzendingen die toegankelijk zijn voor publiek. Op social media zorgen we voor interactie door actief te communiceren. Daarnaast mogen Rotterdammers aanschuiven bij openbare redactievergaderingen.

De SSMR is een positief uithangbord voor Rotterdam. De eigen, positief kritische benadering typeert de SSMR. We zijn een positief uithangbord voor Rotterdam, maar toch kritisch en eerlijk.

De SSMR zet in op talentontwikkeling en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen. De SSMR creëert, samen met de journalistieke en andere media-opleidingen, een leeromgeving voor mediatalent in Rotterdam. Kansen bieden (en krijgen) staan bij ons hoog in het vaandel. Coaching en begeleiding zal plaatsvinden door ervaren mediaprofessionals. Daarnaast betrekken we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij onze omroep door hen mogelijkheden te bieden.

De SSMR staat voor transparantie: wij zijn ten alle tijde bereid tot het afleggen van verantwoording en het maken van concrete prestatieafspraken. We willen ten alle tijdens transparant opereren. Wij vinden het geen enkel probleem om aanvullende afspraken te maken over te leveren prestaties. De SSMR staat uiteraard ook altijd open voor (financiële) verantwoording.